Poput ove jeseni koja kao da je preko noći došla, ovonedeljna plejlsita je prošarana sličnim raspoloženjem – ne previše nametljivim, varljivim, ali na kraju pozitivnim i obećavajućim. Na ovonedeljnoj MS listi čućete Džejmsa Vinsenta, irskog muzičara i tekstopisca koji je nakon svog debitanstkog izdanja 2010. godine “Early in the Morning” dobio planetarno priznanje muzičke kritike, te nije iznenađujuće što je samo godinu dana kasnije 2011. godine nastupio zajedno sa Lisom Hanigan na Choice Music Prize, najvažnijem muzičkom događaju u Irskoj.

Pored njega, tu je i sastav Parcels, australijski elektropop bend koji stvara od 2014. godine, a trenutno se nalaze u Berlinu. Oči javnosti su mnogo ozbiljnije bile uprte u njih nakon saradnje sa sastavom Daft Punk 2017. godine, te ako želite sebi da priuštite jednu novu dozu elektropop zvuka, moja preporuka je da poslušate njihovu diskografiju.

Na listi su se našli i Tori Amos, Bili Ajdol, ali i domaći sastav d r a m koji je pre samo nekoliko dana osvojio godišnju nagradu “Milan Mladenović” koju dodejuje istoimena zadužbina osnovana u čast našeg poznatog muzičara.

Uživajte, stvarajte i sanjajte. To je moja poruka za ovaj ponedeljak.

Foto: Pexels / fotografierende