Ovonedeljna plejlista inspirisana je nekim sjajnim ljudima koji nas već godinama na najbolji mogući način predstavljaju u svetu kroz interpretaciju svoje autorske, ali i već postojeće muzike. Oni ove nedelje po ko zna koji put zaslužuju veliki aplauz.

Prvi aplauz ide poznatoj novosadskoj pijanistkinji Branki Parlićkoja je nedavno nagrađena srebrnom medaljom „Global Music Award“ za dvostruki album „Initiés“ (2017), na kojem izvodi kompozicije Erika Satija. Ova nagrada je ustanovljena 2011. godine u Americi. Muzičari se sami prijavljuju na konkurs, a svi predlozi prolaze kroz nekoliko nivoa ocenjivanja od strane brojnog žirija, u kome se nalaze mnogi raniji dobitnici tog priznanja.

Drug aplauz namenjen je Dušku Gojkoviću, svetski poznatom džez trubaču i kompozitoru koji živi u Minhenu. On je dobitnik nagrade „Berklee Master of Global Jazz Award“ za ovu godinu. Ova nagrada dodeljuje se umetnicima koji služe za primer predstavljajući prakse i vrednosti Berklijevog “Global Jazz” instituta, koji studentima pruža mogućnost da istraže svoju kreativnost i dovedu svoje muziciranje na najviši mogući nivo, unaprede društvenu moć muzike kao alata za poboljšanje društva, i muzičko kreativno razmišljanje povežu sa prirodnim okruženjem.

Slušamo Branku i Duška na novel plejlisti, i po ko zna koji put se divimo maestralnosti njihovog sviranja 🎵