Često volim da napomenem kako je rad u organizaciji Femix jedna od najboljih stvari koja mi se dogodila u životu. Lepo je kad pronađeš okruženje koje konstanto radi na tome da nešto promeni na bolje i pruži podršku tamo gde je ona potrebna. Od samog početka situacije u kojoj se trenutno nalazimo zajedno razmišljamo o tome na koje bismo sve načine bismo mogli da pomognemo muzičarkama i umetnicama koje se trenutno nalaze u ne tako zavidnoj situaciji – sva javna okupljanja (koncerti i svirke) su obustavljeni do daljnjeg, a to je nešto što za mnoge od njih predstavlja glavni izvor prihoda. Takođe, neke devojke koje su tek na početku svoje karijere sigurno su drugačije zamišljale svoje prve “profesionalne” korake koji su dosta uslovljeni trenutnom situacijom i ne pružaju previše izbora. 

Ipak, mišljenja sam da ne treba očajavati i da ćemo samo zajedno prebroditi i ovaj period ❤️

Tim povodom, napravila sam prvu u nizu plejlisti pod nazivom “Girls, music and support (part 1)” kako bi na jednom mestu neki od vas mogli da otkriju sjajne muzičarke sa naše domaće scene i ako to požele da ih zaprate i u budućnosti podrže. Spisak je žanrovski šarenolik i mnoge od njih ste već imali priliku da upoznate na mojim prethodnim plejlistama. Neke od njih i dalje pohađaju srednju školu (u bendu Daze bas svira Katarina Zarić, učesnica Rok kampa za devojčice :)); neke od njih su učesnice ovogodišnje ili prošlogodišnjih izdanja Femiksete (OTU, Draga Mrvoš Mott, Gravy Tune, Jelena Andonović, Crveni Vetar, Harlekin, Andrijana Belović, Olivera Popović, La Banda, Kezz, Ida Prester, Sanja Tišma, Sensim, Anja Štark); neke od njih imaju višegodišnje muzičko isksutvo, ali su na početku svoje samostalne karijere i sigurnim korakom idu u pravom smeru (Majka Mara i Sanja Lazić), dok neke od njih publika dobro poznaje i na njihovo veliko zadovoljstvo već godinama uživa u njihovom talentu (Bojana Vunturišević, Ksenija Kuljača, Katarina Kačunković i Irena Blagojević).

Sigurna sam da ćete otkriti bar jednu novu muzičarku ili bend koji će vam privući pažnju. Zapratite ih, preporučite svojim prijateljima i podržite, zato što je podrška ovih dana neverovatno važna ❤️

Foto: Unsplash / Melissa Askew