fbpx

O meni

Zdravo!
Zovem se Katarina Mitić i ovo je moja muzička priča.
Po zanimanju sam muzikolog, supervizor muzike i kreativni marketar, a po opredeljenju interdisciplinarac i muzički radoznalac.

Nakon završenog poslednjeg ispita na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, rešila sam da pokucam na vrata jedne od najslušanijih radio stanica u zemlji i tamo odmah primenim bar deo znanja stečenih tokom studija. Rad sa ljudima u maloj kutiji je za mene bilo jedno divno iskustvo, a ljubav prema radiju sam zadržala i do danas. 

Kako su moja interesovanja za muziku prevazilazila standardne okvire (nije bilo nijedne MTV dodele nagrada koju nisam odgledala, nije bilo propuštenog broja Rolling Stone časopisa, a traganje za novom muzikom je bila, a i dalje je moja svakodnevnica), logičan sled je bio da karijeru nastavim u muzičkoj industriji. Tri i po godine rada za Warner Music Group, jednu od najvećih muzičkih produkcijskih kuća na svetu omogućilie su mi da kompletno primenim svoja akademska znanja, usvojim nova i kompletiram sliku, kako o domaćoj, tako i o svetskoj muzičkoj sceni. Naučila sam koliko je marketing važan i dokle sve možeš da dosegneš, ako na pravi način plasiraš svoj rad. Pored muzike, moja druga velika ljubav je film i to je bio razlog zašto sam nakon muzičke industrije rešila da zakoračim u filmsku. Pozicija Marketing i Promotion manager-a za produkcijsku kuću 20th Century Fox za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju donela mi je nove izazove u industriju u kojoj svaki dan izgleda kao vožnja na rolerkosteru. 

Paralelno sa radom u industriji zabave, vežbala sam svoje komunikacione veštine, usavršavala se iz oblasti marketinga, ali i nastavila akademsko obrazovanje. U junu 2016. godine, upisala sam doktorske studije na Interdsciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu. Pisanje naučnih radova iz oblasti muzike u medijima, učešće na međunarodnim konferencijama, saradnja u nastavi, jeste nešto u čemu uživam podjednako koliko i u praktičnom radu sa ljudima u industriji zabave. 

Sedam godina sam bila aktivna članica profesionalnog akademskog ženskog hora Collegium Musicum. Bila sam angažovana kao asistentkinja muzičkog urednika na projektu Velika operska tura 2018/2019 na Radiju Beograd 3, ali i kao demonstrator u nastavi na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu. Nekoliko godina sam radila i kao PR i Creative Marketing Manager u koncertnoj agenciji Linia Contra.

Velika ljubav su mi ples, knjige, umetničke video igre i putovanja. 

Trenutno sam angažovana:

  • Kao PR i Marketing Manager u koncertnoj agenciji Charm Music Srbija
  • Kao music editor za muziku u svim Telenorovim radnjama u Srbiji i Crnoj Gori
  • Kao PR i jedna od organizatorki Rok kampa za devojčice i organizacije Femixa

Posedujem višegodišnje iskustvo pravljenja plejlisti za velike digitalne platforme kao što su Spotify, Deezer i Apple music.


Music Storyline je nastao iz moje želje da stvorim mesto na kome ću dati prostor svoj dobroj muzici koja nas okružuje, nevezano od toga da li ona dolazila sa našeg ili nekog drugog govornog područja. Pored plejlisti koje ću slati jednom nedeljno, na blog rubrici pisaću i govoriću o tome na koje sve načine možeš da se baviš muzikom, u kakvom su odnosu muzika i biznis/preduzetništvo u Srbiji, ali i šta sve nastaje kada se muzika spoji sa drugim umetnostima, medijima i tehnologijom.

Close