Krangbin (Khruangbin) je američki trio koji dolazi iz Hjustona (Teksas) i čine ga Laura Li na basu, Mark Spir na gitari i Donald Rej „DJ“ Džonson na bubnjevima. Njihov naziv na tai jeziku znači „leteća mašina“ što dosta upućuje i na njihov muzički stil koji predstavlja kombinaciju različitih žanrova – soula, fanka, daba, roka, pa čak i psihodelije. Iako na prvu loptu kombinacija ovih žanrova zvuči haotično, njihova muzika donosi nešto sasvim suprotno i ponekad deluje čak i umirujuće – dok je slušate imate utisak da ste otputovali negde gde je toplo i gde sunce sija taman onoliko vam je potrebno da imate osmeh na licu.

Na pitanje koji je najveći kompliment koji su dobili za svoju muziku, Laura je odgovoorila: „Nedavno mi je medicinska sestra rekla da našu muziku pušta pacijentima koji boluju od raka zato što im to donosi osećaj mira. To je najveći kompliment koji smo ikada dobili.“

Današnju plejlistu započinjem sa njihovom novom pesmom „Texas sun“ koja predstavlja saradnju sa Leonom Bridžisom i najavljuje novo EP izdanje koje će biti objavljeno 7. februara 2020. godine.

Želim vam lep i osunčan početak radne nedelje 🙂

Foto: Johannes Plenio / Pexels