Nick Cave & The Bad Seeds su protekle nedelje objavili novi album, koji je svoju premijeru imao na njihovom YouTube kanalu. Po principu – znamo da ste jedva čekali novu muziku, izvolite, slušajte. Uzbudljivo je bilo, moram vam priznati, kao da sam sa još 20.000 ljudi prisustvovala nekom virtuelnom koncertu koji nije imao ni koncertnu dvoranu, ni grad, ni državu, ali je imao prostor u virtuelnom svetu i 20.000 radoznalih glava koje jedva čekaju da upiju nešto novo.

Uprkos ovom vremenu u kome je gotovo sve dostupno na jedan klik, uvek me zadive umetnici koji uspeju da zaustave vreme i okupe svoje poštovaoce na jedno mesto sa njihovom punom pažnjom, makar to bilo i jedno virtuelno slušanje albuma. Iako sam ja neko ko pravi plejliste, nikako ne znači da albume ne slušam u celini. To je zapravo nešto od čega sve krene, kako bih mogla da odlučim šta je to što će se naći na nekoj plejlisti. Iz tog razloga vam ove nedelje preporučujem novi album Nick Cave & The Bad Seeds-a „Ghosteen“ (možda je bolje da ga preslušate kod kuće u drugom delu dana, a ne dok ste na poslu :)), ali i novu plejlistu „Virtuleni svetovi“ inspirisanu premijerom ovog albuma koja je ostavila baš dobar utisak na mene.

P.S. Današnja plejlista će vas sigurno bar malo pokrenuti i inspirisati da hodate i budete u pokretu. Da idete napred. Tako da ova plejlista ima i poruku i podnaslov, a to je – hodaj! 🙂

Foto: Alvaro Serrano/Unsplush