Ovih dana pažnju mi je privukla vest da je niški džez fjužn sastav Eyot održao „Koncert za prirodu“ na Suvoj planini. I sama slika je dovoljno moćan prizor, a u sadejstvu sa zvukom ostavlja još snažniji utisak.

Njihov koncert podestio me je na jedan drugi događaj. Pre nepune četiri godine sam sa svojim horom Collegium Musicum bila na turneji po Meksiku i imali smo priliku da posetimo Piramidu Sunca u Teotihuakanu. Kada smo se popli na vrh, odlučile smo da otpevamo jednu pesmu. Iskustvo koje smo doživele, je bez imalo preterivanja, ono koje se stavlja u folder „pamtiću do kraja života“. Mislim da ne postoje reči koje bi mogle da ga opišu. Nastup Eyota me je podsetio na taj trenutak, a verujem da je još snažniji osećaj kada izvodiš svoju muziku u tako neverovatnom okruženju.

Ovog ponedeljka vam želim slobodu u izrazu, izboru i pokretu. I puno dobre muzike da vas odvede tamo gde ste naumili.

P.S. Lepa vest jeste da će „Koncert za prirodu” niškog sastava Eyot premijerno biti prikazan na kanalu kulture RTS 3 u utorak 14. maja, u 19:15h, tako da će svi zainteresovani moći i sami da pogledaju ovaj jedinstveni performans.