Napolju je novembar u septembru – kiša pada gotovo neprestano, sivo je i poprilično hladno 🙂 Ipak, to me neće sprečiti da danas odem na jedan od mojih najdražih događaja koji organizuje moja prijateljica Aleksandra Petrovski. Ko prati Musc Storyline već neko vreme, upoznat je sa tim da ja svakog meseca jednu plejlistu posebno posvetim Curiosity Chat okupljanju radoznalaca i kreativaca.

Ukratko, ko nije upoznat, Curiosity Chat je mesečno okupljanje multipotencijalista / univerzalaca / renesansnih osoba – jednom rečju svestranih ljudi previše radoznalih da bi se uklopili u nametnutu društvenu predstavu o jednom pravom pozivu koji treba da pronađemo i da se njime bavimo celog života.

Inspirisana današnjim Aleksandrinim gostima, Branislavom Maričićem i Lidijom Maričić Savusalo, osnivačem, odnosno direktorkom Finesa edukativnog centra i izdavačke kuće čije knjige obožavam, nastala je nova plejlista „Pisati, čitati i uživati“ kao sinonim jedne dobitne kombinacije (bar je ja tako doživaljvam :)). Na listi su se našla dela velikih kompozitora i njihove kompozicije koje su uglavnom napisane, ili naknaodno aranžirane za klavir. Nadam se da će vam se dopasti i da ćete dok je slušate uz nju raditi neke kreativne i lepe stvari 🙂

Foto: Pixaby