Prošle nedelje sam prisustvovala odbrani jedne sjajne doktorske disertacije čiji je fokus naučnog istraživanja bio na radiju, kao mediju koji je od svog nastanka pa do danas doživeo velike transformacije.  I znam da sve ovo zvuči previše ozbiljno za jedan običan ponedeljak i da će možda uslediti pitanje „Kakve ovo veze ima sa samim naslovom današnje plejliste?“, ali verujte mi, itekako ima 🙂

Na kraju svoje prezentacije, autorka je ukazala na problem formatiranja radijskog programa po standardima koje diktira današnje potrošačko društvo, tačnije oglašivači i nedostakat stručnog kadra prilikom odabira muzičkog sadržaja koji se plasira u radijskom etru.

E, tu sam se malo osmehnula. Krivo mi je, zato što ne mogu driektno da doprinesem da većina naših domaćih radio stanica ukaže više poverenja novim, mladim autorima koji zbog silnih fokus grupa i već unapred utvrđenih plejlisti sa „slabo popustljivim granicama“ ne mogu ni da uđu u razmatranje da se njihova pesma čuje na nekoj nacionalnoj frekvenciji. Ono što ja mogu jeste da svakog ponedeljka napravim jednu malu, glavom i srcem biranu plejlistu koja će da stigne na vaše adrese u nadi da ćete preko nje otkriti nešto novo i drugačije.

Male pobede možemo imati svuda i stalno, samo je pitanje gde ih tražimo 🙂

Uživajte u novoj plejlisti!